SEB Next Generation

Fra v.: Thea Sund Jacobsen og Charlotte Synnestvedt får til et flott tårn som står mer enn fem minutter. Elisabeth Pran var også med på laget.
Fra v.: Thea Sund Jacobsen og Charlotte Synnestvedt får til et flott tårn som står mer enn fem minutter. Elisabeth Pran var også med på laget. Foto: Aslak Paulsen

Hva gjør disse?

Artikkelen er skrevet av Torger Bjørnstad

Lek på SEB Next Generation samlingene, kan bli til metodikk som styrker samhandling, kreativitet og konsentrasjon.

 

- En god spiller må beherske mer enn teknikk. For eksempel er strategi og vurderingsevne viktig. Derfor bruker vi både spaghetti og Marshmallows, sier ansvarlig for SEB samlingene, Aslak Paulsen.

- Da stemmer altså ryktene vi har hørt?

- Vi bygger tårn av spaghettirørene. Marshmallows bruker vi til å holde tårnet sammen. Hensikten er å øve på samarbeid gjennom å planlegge og gjennomføre tårnbygging, forklarer han.

Helt tyst

Selve byggingen skal lagene gjennomføre uten verbal kommunikasjon.

- Det er kun lov å kommunisere gjennom gestikulasjon og kroppsspråk, sier Paulsen.

Konkurransen går ut på å bygge det høyeste tårnet på 15-20 minutter. Tårnet må kunne stå 5 minutter etter at byggetiden er over.

- Mange får en aha-opplevelse. For det første viser det hvor viktig planlegging og metodikk er. Når vi ikke få kommunisere verbalt oppdager deltakerne hvor mye de kommuniserer via kroppen, gestikulasjon og mimikk. I tillegg blir de nødt til å opprette blikkontakt for å kommunisere, avslutter Paulsen.